FAQ’s

Najczęściej zadawane pytania

Pytania

Miód należy przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Tak do 18 stopni C.
Nie trzeba przechowywać w lodówce chyba że w domu jest bardzo ciepło.

 

Naturalny miód MUSI skrystalizować, ten proces przebiega w różnoraki sposób.
Po odwirowaniu miodu z ramki jest w postaci płynnej zwanej patoką. Z czasem następuje naturalna krystalizacja.

Wszystkie koszty oraz rodzaje wysyłki znajdują się tutaj: https://ramkamiodu.pl/wysylka-i-dostawa-koszt/

Słoiki są bezpiecznie zapakowane do wysyłki.

  • każdy słoik owinięty jest folią bąbelkową
  • karton do wysyłki jest bardzo gruby 5warstwowy
  • dodatkowo w środku zabezpieczamy wolną przestrzeń Eko wypełniaczem

Miody smakowe z owocami są to tylko dwa składniki:

  1. miód wielokwiatowy
  2. owoce liofilizowane

Nie ma w nich dodatku sztucznych syropów czy barwników.

Są to naturalne owoce poddane procesowi suszenia poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność zamarza oraz traci wodę przez odparowanie. Po takim procesie liofilizacji owoce zachowują ten sam smak oraz wszystkie dobre właściwości.

Miody tradycyjne mają 3lata ważności a miody smakowe 2lata.
Jest to termin ustawowy a prawidłowo przechowywany  jest dobry nawet po tym terminie.

Kontakt

Wciąż masz pytania?

dolny slask Pasieka Ramka Miodu