Pytania
Miód należy przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Tak do 18 stopni C.
Nie trzeba przechowywać w lodówce chyba że w domu jest bardzo ciepło.
Naturalny miód MUSI skrystalizować, ten proces przebiega w różnoraki sposób.
Po odwirowaniu miodu z ramki jest w postaci płynnej zwanej patoką. Z czasem następuje naturalna krystalizacja.
Wszystkie koszty oraz rodzaje wysyłki znajdują się tutaj: https://ramkamiodu.pl/wysylka-i-dostawa-koszt/
Słoiki są bezpiecznie zapakowane do wysyłki.
- każdy słoik owinięty jest folią bąbelkową
- karton do wysyłki jest bardzo gruby 5warstwowy
- dodatkowo w środku zabezpieczamy wolną przestrzeń Eko wypełniaczem
Miody smakowe z owocami są to tylko dwa składniki:
- miód wielokwiatowy
- owoce liofilizowane
Nie ma w nich dodatku sztucznych syropów czy barwników.
Są to naturalne owoce poddane procesowi suszenia poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność zamarza oraz traci wodę przez odparowanie. Po takim procesie liofilizacji owoce zachowują ten sam smak oraz wszystkie dobre właściwości.
Miody tradycyjne mają 3lata ważności a miody smakowe 2lata.
Jest to termin ustawowy a prawidłowo przechowywany jest dobry nawet po tym terminie.